K   u   n   s   t   c   o   l   l   e   c   t   i   e   f 
       

 

      8 september t/m 2 december 2018


(Boz In Beeld 15-08-18):

Synapsz Kunstcollectief pakt met deze expositie flink uit. Al ruim twee jaar wordt achter de schermen hard aan het programma gewerkt. Een programma dat in welhaast elke dag een andere invulling krijgt. We kunnen eigenlijk van dit collectief niets anders verwachten. 'De expositie is elke dag in beweging, toont elke dag weer iets anders. De kunstenaars uit het collectief zelf zullen ook een bijdrage leveren. Bijdragen waarvan ze van elkaar nog niet weten wat deze zullen zijn. Deze bijdragen zullen overigens een mobiel karakter hebben, ze zullen komen en weer gaan. Ook de drie hoofdrolspelers van deze expositie zullen wisselingen in deze expositie krijgen. Zo nodigen we het publiek uit om niet slechts één keer te komen kijken, er is namelijk steeds weer iets nieuws te zien.' Aldus Jan Slokkers.

Aan de hoofdrolspelers zullen thema's verbonden worden om het geheel vorm te geven:

Fons Gieles     - De Stad

Joop Mijsbergen - De Zee  

Jan Wessendorp  - De Mens 

 

Met deze expositie sluit het kunstcollectief ook perfect aan bij het thema van het Markiezenhof:"Publiek geheim - geheim publiek". Al vanaf het begin was er een nauwe samenwerking met Cees van Broekhoven van het Cultuurbedrijf en het Markiezenhof. Vandaar ook de keuze  voor het Markiezenhof als locatie, met de twee open tuinzalen en het museumcafé. De entree is voor deze expositie op de begane grond van ons stadspaleis uiteraard gratis.

Gezien het onderwijzend karakter van de drie Bergse kunstenaars, wordt ook in het bijzonder aandacht besteed aan de jeugd, de opkomende kunstenaars in spé.  'Het educatieve component in deze staat voorop. Juist de culturele kunstzinnige vormgeving en onderwijs worden in deze expositie meegenomen. Scholen zullen daartoe nog worden aangemoedigd om actief deel te nemen.' Zo zit het collectief vol met ideeën die van deze "Homm'age à trois" een continue levend evenement zullen maken. Je heet tenslotte niet voor niets Synapsz Kunstcollectief. Dat betekent in ieder geval voor het publiek twee dingen: Kwaliteit met een hoofdletter en een continue confrontatie met verrassingen.

 

Opening Eerbetoonstelling 8 september geopend onder massale belangstelling


Meer fotomateriaal onder knop "WAT"


Lees meer op:

Website Joop Mijsbergen:  http://www.joopmijsbergen.nl/cms/index.php

Website Jan Wessendorp:  http://janwessendorp.nl

Website Fons Gieles:  http://www.fonsgieles.nl


Nieuws over de Eerbetoonstelling:

BNdeStem:  https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/kunstenaars-eren-kunstenaars-in-bergen-op-zoom~a6484d0c/

indebuurt:  https://indebuurt.nl/bergenopzoom/nieuws/dit-wil-je-zien-de-big-three-van-bergen-op-zoom~57478/

Bozinbeeld:   http://www.bozinbeeld.nl/5176-synapsz-kunstcollectief-eert-drie-bergse-kunstenaars

KijkopBergenopZoom.nl:  https://kijkopbergenopzoom.nl/nieuws/hommage-a-trois-eerbetoon-aan-de-grote-drie-van-de-bergse-schilderkunst.html

Configureer deze downloadwidget


 

Configureer deze downloadwidget

Configureer deze downloadwidget