K   u   n   s   t   c   o   l   l   e   c   t   i   e   f 
       

SynapsZ Kunstcollectief bestaat uit 6 kunstenaars die niet alleen qua visie verwantschap hebben, maar ook qua enthousiasme, creativiteit, engagement en prettige waanzin.  

SynapsZ is:

Petra Kwaadgras 

Petra Kwaadgras studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Mede door het gebruik van verschillende technieken, weet zij een geheel eigen wereld te creëren die autonoom, direct en helder is. Haar illustraties kenmerken zich door de sterke en doeltreffende lijnvorming en duidelijke keuzes van objecten. Deze stijlkeuzes worden ook toegepast in haar vrije werk. Thema's als kwetsbaarheid, emotie, vrouwelijkheid en fotografie vormen de basis voor haar schilderkunst. Ook in haar ontwerp- en vormgevingsopdrachten komt de duidelijk illustratieve signatuur naar voor. 

Daarnaast is Petra Kwaadgras afgestudeerd als kunstdocent, met ervaring binnen culturele instellingen, buiten- en binnensschoolse projecten. Het ontwikkelen en vormgeven van workshops en lesmateriaal gebeurt helemaal in eigen beheer, waardoor en een goed onderbouwd en karakteristiek product kan worden aangeboden.   

http://www.petrakwaadgras.nlEls van Egeraat

In 1960 geboren in Bergen op Zoom. In 1987 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's Hertogen-bosch richting illustratie. Ten grondslag aan haar monumentale schilderwerk ligt haar bewondering voor grootmeesters als Turner, Tapies en Chagall. Hiernaast heeft ze een grote reputatie opgebouwd als illustratrice van kinderboeken voor diverse uitgeverijen en schrijvers. In 2010 werd haar de Sakkoprijs toegekend, de Bergse cultuurprijs voor professionele kunstbeoefenaars.

http://www.elsvanegeraat.nl


 

Hans Oerlemans 

Na een druk zelfstandig ondernemersleven is Hans in 2004 begonnen met  beeldhouwen, gefascineerd door deze kunstvorm omdat een beeldhouwer in staat is ruwe steen te bewerken tot een kunstvoorwerp dat aaibaar is. Tijdens een voortdurende studie, o.a. in Essenhoek (B) probeert hij zijn sterkste kant in het beeldhouwen te ontdekken. Dit is ook terug te zien in  zijn beelden die in onderzoeksfases zijn opgebouwd.

Het hoekige van de uitgehouwen steen wordt omgevormd in gebogen, in elkaar lopende vormen. De ontstane vormen uit geboetseerde klei worden in ruwe steen weergegeven. Zonder directe relatie met de realiteit.

De materialen die hij gebruikt zijn marmer, albast, arduin en serpentijn.                 

      


Gerard Huisintveld

Conceptueel kunstenaar Gerard Huisintveld is het enige SynapsZlid dat niet vanuit de regio Bergen op Zoom werkt (waar wel zijn wortels liggen), maar vanuit Noordwijkerhout. Deze omnipotente stuiterbal weet steeds met veel zelfspot en Tongue in Cheek op zowel flagrante als flamboyante wijze te reflecteren op de hem omringende wereld. Het op de hak nemen en op het verkeerde been zetten zijn zowel doel als brandweerslang. 

Gerard Huisintveld werkt vaak samen met jonge kunstenaars die program-matisch en anagrammatisch met elkaar verbonden zijn.

Zijn eigen website speelt verstoppertje op het wereldwijde web. Een vaste partner vindt u hier:

http://www.giedusvlinderhart.nlFred de Ron

Fred de Ron is naast beeldend kunstenaar docent Beeldende Vorming aan het Mollerlyceum in Bergen Zoom. Sinds 1986 heeft hij een eigen herkenbare stijl ontwikkeld en uitgebouwd die voornamelijk voortkomt uit zijn bewonde-ring voor het expressionisme en de Pop Art. Ondanks de vele herkenbare elementen in zijn werk zijn de beelden ondergeschikt aan het hoofddoel: Het constante onderzoek naar compositie en structuur. Fred de Ron maakt schil-derijen in hoofdzakelijk acryl, gecombineerd met allerlei collagetech-nieken, vaak met een indringend, confronterend karakter, waardoor het werk eerder als een zwaard boven Damocles hangt dan boven een bankstel. 

De samenwerking met Synapsz heeft de sluimerende drang doen ontwaken om ruimtes te willen manipuleren, hetzij door het plaatsen van assemblages of toevoegen van contextvreemde elementen. 

Sakkoprijs in 2005.

http://www.fredderon.com

           

          Jan Slokkers

Voorzitter van SynapsZ, geeft leiding betreffende organisatorische zaken en onderhoudt contacten met de diverse media. Jan Slokkers is al decennia actief binnen de Bergen op Zoomse gemeenschap, steeds vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid en hart voor het culturele leven in met name Bergen op Zoom. Na het geslaagde project Music Of The Spheres, samen met Het Residentieorkest, is Jan blijvend onderdeel geworden van Kunstcollectief SynapsZ.